És necessària una prova d’esforç per córrer?

0 1.091

A l’actualitat tenim episodis de mort sobtada, produïdes a tots els nivells de l’esport, fins i tot hem vist casos d’infart al màxim nivell, alguns dels quals es podrien haver previngut, d’altres possiblement no tant, però sí és cert que la prova d’esforç ha de ser obligada per totes i tots aquells que corren de manera habitual.

Ningú està lliure d’un ensurt d’aquestes característiques, però al menys amb una prova d’eforç es pot detectar qualsevol anomalia, per veure si hi ha solució i previndre problemes a un futur.

El primer que necessitarem serà una revisió mèdica completa, una analítica, això sí, amb aquesta revisió no serà suficient perquè hauríem de valorar altres aspectes que no es veuren d’aquesta manera.

Pel general una prova d’esforç consisteix a fer-te córrer damunt la cinta (o a una bicicleta), van pujant les intensitats i d’aquesta manera poden realitzar un examen, bàsicament es tracta d’un reconeixement cardiovascular complet.

La realització d’un electrocardiograma, així com dún ecocardiograma (amb el que veuran el teu cor directament) per poder comprovar que tot estigui al seu lloc i descartar cap tipus de malaltia cardíaca.

Altres aspectes que també solen analitzar-se a una prova d’aquestes característiques és el consum d’oxigen amb una espirometria, és a dir, una prova de gasos que bàsicament serveix per veure el consum d’oxigen inhalat i el CO2 exhalat, de manera que sabràs quin és el teu metabolisme aeròbis i anaeròbic.

La prova d’esforç està aconsellada per tots aquells que s’inicien a la pràctica esportiva, però també per als que ja practiquen esport, especialment a partir dels 30 anys, que és on estadísticament apareixen més casos de malalties cardiovasculars i de mort sobtada.

El preu d’una prova d’esforç, és ridícul, comparat amb el que et costarien unes sabatilles noves, per exemple, estem parlant de proves a partir de 100€, amb el que hauria de ser més o menys assumible per algún que ja es gasta algunes quantitats en materials o equipament.

En definitiva, deixa de preguntar-te si val la pena fer-se una prova d’esforç i començar a buscar on fer-la, guanyaràs en salut.

 

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada.