És bo o dolent córrer descalç?

córrer descalç o barefoot és una tendència

0 867

A algunes curses trobem sempre (o al menys algunes vegades últimament) a corredors que competeixen descalços, amb esprdenyes o uns mitjons especials, solen cridar l’atenció dels altres runners acostumats a les marques i models de sabatilles específiques.

A aquesta tendència de córrer descalç se li diu barefoot i hi trobem partidaris d’aquesta pràctica esportiva, que consideren que és més natural.

Si és bo o dolent això ja és una altra història, en principi córrer d’aquesta manera no ha de suposar necessàriament un risc de lesió, sempre i quan estiguem acostumats, però el problema és que la majoria de nosaltres no ho està.

Si vols començar a córrer descalç, hauràs de fer primer una transició o entrenar-te per aconseguir-ho…

Entre aquests partidaris trobem a Teodoro Vázquez que al seu blog del runner va explicant coses interessants del minimalisme i el barefoot com estils de córrer.

Com aquesta manera de fer pràcticament diu que les sabatilles són dolentes i que ens obliguen a córrer de manera poc natural, hi ha marques que han pres nota d’això i que ja han tret al mercat algun model imitant la sensació d’anar descalç.

Exemple d’aquest model és el de la nord-americana Nike amb el seu Nike Free, la veritat és que són bastant lleugeres, còmodes i podrien servir de pas intermig.

Un altre aspecte que lògicament s’ha de tenir en compte és el terreny sobre el que anirem a córrer, no és el mateix l’asfalt, el camp o la platja, on a aquesta última podria ser una bona idea, tot i que s’ha de vigilar si no ho fem habitualment, per a que sigui progressiu i així evitar lesions.

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada.